Rozmýšľate nad tým, čo si dať na raňajky v horúcich letných dňoch? Tu je pár osviežujúcich tipov, ktoré stojí za to vyskúšať.
- Cuketovo-vajíčková omeleta
Príprava je veľmi jednoduchá. Najprv cuketu postrúhajte na strúhadle. Pridajte trochu oleja a opekajte približne tri minúty. Na postrúhanú cuketu následne vylejte vajíčka. Koľko, to už záleží na vás, v horúčavách postačí aj jedno – dve. Nakoniec už len trochu posoliť a je to. Takúto omeletu si môžete vychutnať s pečivom aj bez pečiva.
- Ovsená kaša s višňami
Do sklenenej nádoby nasypte ovsené vločky a môžete pridať aj chia semienka. Zalejte jogurtom a mliekom. Pozor, nie úplne doplna, nechajte aj miesto pre ovocie. Poriadne premiešajte a pridajte sezónne ovocie, napríklad višne s trochou čiernej čokolády. Vložte na noc do chladničky, aby vločky zmäkli, no a ráno sa môžete tešiť na „fresh“ raňajky.
- Malinové smoothie s mandľovým mliekom
Maliny (250 – 300 g) najprv umyte, vložte do mixéra spolu s kúskami kivi a zalejte mandľovým mliekom, ktoré neobsahuje laktózu. Môžete pridať aj mandle alebo na osvieženie trochu mäty. Potom už stačí len poriadne rozmixovať a svieže raňajky sú hotové.
- Grilované broskyne
Ak ste také ešte nejedli, je na čase vyskúšať. Ako na to? Najskôr umyté broskyne odkôstkujte. Vhodné sú skôr tvrdšie, nie prezreté. Následne pomaličky grilujte na panvici. Nakoniec polejte bielym jogurtom a posypte zmesou müsli. Grilované broskyne nielen skvelo chutia, ale nemusíte sa báť, že by ste z nich pribrali.
- Tvaroh s čučoriedkami
Čo potrebujeme? Stačí naozaj málo – tvaroh, žĺtky z vajíčok, trošku práškového cukru a bobuľové ovocie, napríklad čučoriedky. Tvaroh premiešajte s cukrom, žĺtkami a čerstvými čučoriedkami. V jednoduchosti je nielen krása, ale aj skvelá chuť. Presvedčte sa sami.
Na záver ešte jedna rada. Dobrá raňajky si treba vychutnať aj v peknom prostredí. Nie všetci máme doma kuchyne na mieru, ale v lete môžeme predsa raňajkovať na terase alebo na balkóne. A krásny deň sa môže začať…