Chcete napísať knihu? Začnite s poviedkou!

Láka vás napísať knihu, ale nemáte skoro žiadne skúsenosti s písaním? Nevadí, základ je chcieť. Niekto sa venuje kreatívnemu písaniu v podstate odkedy sa naučí písať písmenka a dokáže ich poskladať do viet a v niekom ten talent drieme a čaká na svoju vhodnú chvíľu, aby sa prejavil vo veľkom. Kľudne môžete byť ten prípad.

Myslím, že napísať knihu netúži niekto, kto to so slovom nevie. Myslím, že základ je vedieť sa pekne vyjadriť, skladať slová do viet tak, aby sa to dobre počúvalo, či čítalo. A hlavne vás to musí baviť.

Napísať hneď celú knihu, však nie je len tak, aj keď vo vás drieme talent hotového Ľudovíta Štúra. Podľa môjho názoru by to na začiatok chcelo trochu sa rozpísať, nájsť svoj štýl, proste potrénovať svoju hru so slovom.

Ideálne je začať s nejakým menším projektom. Stačí krátka úvaha alebo poviedka. Píšte čo vás napadne, nelimitujte sa štýlom. Môže to byť hocičo od rozprávky pre deti cez erotické poviedky patriace do červenej knihovni až po vážne filozofické úvahy.

Dobrý tréningom kreativity je tiež skúsiť vymyslieť napríklad zaujímavý, úderný a predovšetkým výstižný reklamný slogan. Nenechávajte si svoje diela len pre seba a možno sa z vašej hry so slovami stane hlavný marketingový pútač ppc reklám.

Ak už napíšete pár poviedok a vytrénujete svoju kreativitu reklamnými sloganmi, myslím, že je ten správny čas pustiť sa do knihy. O tom ako napísať dobrú knihu by sme museli napísať ďalší článok, ale základ prezradíme – tajomstvo úspechu tkvie v osnove.